303014
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz.
Uwaga dotycząca zawartości
Zawiera: S. 9-31 : Żywienie niemowląt i dzieci / Wanda Szotowa.
Zawiera: S. 32-47 : Zasady prawidłowego żywienia / Światosław Ziemiański.
Zawiera: S. 48-85 : Żywienie kobiet ciężarnych / Zbigniew Słomko, Jan Hasik, Katarzyna Blumska-Hepner, Joanna Kempiak, Adam Mościcki, Mariola Ropacka.
Zawiera: S. 86-94 : Żywienie osób starszych / Wojciech Roszkowski.
Zawiera: S. 95-110 : Choroby pierwotne na tle niedoborów żywieniowych / Lucjan Szponar, Wioletta Respondek.
Zawiera: S. 111-122 : Żywienie w chorobach jamy ustnej / Anna Kurhańska-Flisykowska.
Zawiera: S. 123- 135 : Żywienie w chorobach wieku dziecięcego / Jerzy Socha.
Zawiera: S. 136-153 : Żywienie w hiperlipidemii / Wiktor B. Szostak, Barbara Cybulska.
Zawiera: S. 154-164 : Żywienie w otyłości / Magdalena Białkowska, Wiktor B. Szostak.
Zawiera: S. 165-172 : Żywienie w chorobach serca i naczyń / Henryk Wysocki, Bogna Wierusz-Wysocka.
Zawiera: S. 173-177 : Żywienie w nadciśnieniu tętniczym / Jan Hasik.
Zawiera: S. 178-186 : Żywienie w cukrzycy / Marian Grzymisławski.
Zawiera: S. 187-196 : Żywienie w wybranych chorobach przewodu pokarmowego / Marian Grzymisławski, Krzysztof Linke.
Zawiera: S. 197-212 : Żywienie w chorobach wątroby / Lech Hryniewiecki.
Zawiera: S. 213-224 : Żywienie w chorobach trzustki / Jan Dzieniszewski.
Zawiera: S. 225-233 : Żywienie w chorobach nerek / Alicja Grzegorzewska.
Zawiera: S. 234-237 : Żywienie w skazie moczanowej / Alicja Grzegorzewska.
Zawiera: S. 238-240 : Żywienie w chorobach stawów i tkanki łącznej / Marian Grzymisławski.
Zawiera: S. 241-246 : Żywienie w osteoporozie / Marian Grzymisławski, Jan Hasik.
Zawiera: S. 247-253 : Żywienie a nowotwory / Jan Hasik.
Zawiera: S. 254-259 : Jadłowstręt psychiczny i bulimia / Jerzy Kosowicz.
Zawiera: S. 261-279 : Żywienie pozajelitowe i dojelitowe / Bruno Szczygieł.
Zawiera: S. 281-284 : Praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego / Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska.
Zawiera: S. 285-301 : Żywienie w uzdrowiskach / Jan Hasik.
Zawiera: S. 302-306 : Ocena sposobu żywienia zbiorowego /
H. Turlejska, L. Szponar.
Zawiera: S. 307-316 : Poradnictwo dietetyczne / Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska.
Zawiera: S. 317-326 : Interakcje leków z żywnością / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 327-332 : Technika żywienia - jakość i sposób przygotowania posiłków / Zbigniew Słomko, Jan Hasik.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej