302825
Brak okładki
Książka
W koszyku
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz.
Uwaga dotycząca zawartości
Zawiera: S. 11-18 : Człowiek i jego pokarm / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 18-25 : Historia nauki o żywieniu / Stanisław Berger.
Zawiera: S. 26-30 : Cele i zadania nauki o żywieniu / Stanisław Berger.
Zawiera: S. 30-46 : Problemy żywieniowe świata i organizacje międzynarodowe / Stanisław Berger.
Zawiera: S. 47-55 : Spożywanie pokarmu - mechanizmy regulacyjne / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 56-72 : Budowa układów związanych z przyswajaniem pokarmu / Marian Grzymisławski.
Zawiera: S. 72-89 : Trawienie i wchłanianie / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 89-113 : Katabolizm i anabolizm / Janusz Stanisław Keller.
Zawiera: S. 114-137 : Potrzeby energetyczne organizmu / Jan Jeszka.
Zawiera: S. 138-151 : Węglowodany / Roman Cichon, Lidia Wądołowska.
Zawiera: S. 152-176 : Tłuszcze / Światosław Ziemlański.
Zawiera: S. 176-197 : Białka / Lech Hryniewiecki.
Zawiera: S. 198-240 : Składniki mineralne / Anna Brzozowska.
Zawiera: S. 241-306 : Witaminy / Maria Wartanowicz.
Zawiera: S. 307-332 : Produkty spozywcze i ich wartość odżywcza / Jan Gawęcki, Małgorzata Zielke.
Zawiera: S. 333-345 : Zmiany wartości odżywczej podczas przechowywania i przetwarzania żywności / Roman Cichon, Lidia Wądołowska.
Zawiera: S. 346-358 : Wzbogacanie żywności / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 358-373 : Tabele składu i wartości odżywczych żywności oraz informacja żywieniowa na opakowaniu / Hanna Kunachowicz, Jan Gawęcki, Małgorzata Zielke.
Zawiera: S. 373-383 : Dodatki do żywności / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 383-402 : Zanieczyszczenia i substancje antyodżywcze w żywności / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 403-416 : Jakość zdrowotna żywności i jej ochrona / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 417-427 : Żywienie a informacja genetyczna człowieka / Krzysztof Szyfter.
Zawiera: S. 428-438 : Normy żywenia / Wojciech Roszkowski.
Zawiera: S. 438-449 : Żywienie a zwyczaje kulturowe / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 450-460 : Planowanie żywienia / Jan Jeszka, Anna Kołłajtis-Dołowy.
Zawiera: S. 461-467 : Upowszechnianie wiedzy o zywieniu. Zalecenia żywieniowe / Wojciech Roszkowski.
Zawiera: S. 468-480 : Ocena wyżywienia / Anna Gronowska-Senger.
Zawiera: S. 481-494 : Ocena stanu odżywiania / Jadwiga Charzewska.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej